BILLA България спира от продажба Бяло саламурено сирене МАКЛЕР - ДАНАЯ-

...
BILLA България спира от продажба Бяло саламурено сирене МАКЛЕР - ДАНАЯ-
Коментари Харесай

Голяма наша верига спира продажбата на хранителен продукт, ето защо!

BILLA България стопира от продажба Бяло саламурено сирене " МАКЛЕР - ДАНАЯ " - пълномаслено. Това оповестиха от веригата, а повода е резултатите от изследване на " Активни консуматори " за водното наличие в десетки марки сирене, които се оферират в магазините, пише money.bg.

Сиренето, което се стопира от продажба - бяло саламурено " МАКЛЕР - ДАНАЯ " - пълномаслено, създадено от " МАКЛЕР КОМЕРС " ЕООД, е едно от сирената с водно наличие над 60%, демонстрира изследването на " Активни консуматори ". От 48 изследвани марки, 35 са с водно наличие над допустимото по закон.

От веригата оповестяват още, че налични количества от продукта са предоставени за лабораторен разбор в референтната за мляко и млени артикули, държавна лаборатория. " Продуктът ще бъде проучен за сходство на индикаторите в обсега на Наредба за специфични условия към млечните артикули, призната с Постановление на Министерски съвет № 260 от 29.07.2021г. ", се споделя в известието.

Според изследването продуктът нарушава най-малко 2 наложителни национални критерия. Освен, че се предлага с водно наличие над 60% и не е етикирано вярно. Сиренето се продава насипно, в неопакован тип, което е друго нарушаване на законодателството.

" Предлаганата в Била " Даная " е съединена от немлечнни мазнини имитиращ артикул ", се споделя в разбора. Имитиращият артикул се предлага на скандалната цена от 20,90 лв. на кг.

След като излязат резултатите от лабораторните разбори, при положение на определяне на противоречие с условията на Наредбата, BILLA България ще вземе решение дали и при какви условия да продължи партньорството си с производителя, оповестяват от веригата.

BILLA България афишира също, че ще направи лабораторни разбори на всички сирена под лична марка, по смисъла на Наредба за специфични условия към млечните артикули.

Фирма Маклер Комерс ЕООД е учредена през 1993 година в град Търговище. Млекопреработвателното дружество Маклер Комерс се намира в Лудогорието и преработва към 300 тона мляко дневно, съгласно информация от уеб страницата на производителя.

Продуктовото портфолио включва " бяло саламурено сирене, кашкавал, млечни артикули от групата на имитиращите и специфични млечни артикули ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР